"Detta läge är inte optimalt"

Att skriva CV och personligt brev. Att helt plötsligt bryta Jantelagen, sälja sig själv. Sånt är svårt för mig. Det tar stopp och jag vet inte vad jag ska skriva. Vad är jag bra på? Vad har jag gjort som kan vara av vikt? Nada tycks svaret bli, för dokumentet som jag ska skriva gapar fortfarande tomt. Hur ska jag, på ett snyggt sätt kunna få ner saker om mig på papper? På ett intresseväckande sätt? Får lust att helt enkelt skriva "Jag är bäst - därför ska ni anställa mig". Vad skulle Jantelagen säga om det?  

Min telefon bestämde sig för att ta ett bad igår. Det enda som klarade sig var simkortet. (Kommer på en hel del låga skämt, men undviker nog att nämna dom här). Oteknisk som jag är stälde jag två frågor på FB. Hur torkar man en vattenfylld mobil och var sitter batteriet i en Iphone? Fick runt 60 kommentarer, och från folk som jag inte haft kontakt med på riktigt länge. Kul att människor bryr sig, engagerar sig, tragiskt att det ska behöva handla om teknik kan jag tycka.

Så en liten lista över hur man gör om telefonen tagit sig ett litet ofrivilligt dopp. För precis som den lilla varningstexten informerade om, precis innan telefonen slocknade "Detta läge är inte optimalt för din telefon"
Nehe, är det verkligen så?

- öppna upp telefonen
- lägg den i ugnen, 50 grader i någon timme. Men ta ut batteriet innan (därav min fråga på fb)
- lägg telefonen i en påse med ris.
- använd hårtorken för att blåsa torrt.
- lägg telefonen i en skopåse, absorberar visst fukt precis som riset.

Undra om jag ska skriva med klantig på mitt CV? Inget bra marknadsföringsknep, men så sant...


Spöken och marknadsföring

Hur kan saker och ting bara försvinna för att sen, efter några minuter, dyka upp på stället där man precis letat? Exakt det tycks hända mig rätt ofta. Bara idag minst tre gånger. Finns spöken eller är det bara ett dåligt minne som gör sig påmint? Kort men gott. Är det inte vad som sägs?

Ibland, men bara ibland, lyckas jag på nåt sätt också glömma bort vad det är jag ska göra. Det händer att jag kommer på mig själv att gå till köket utan att veta varför. Det var ju nåt jag skulle göra, jag vet ju det, men vad? Konstigt nog hjälper det att gå tillbaka till platsen där jag kom på vad det var jag skulle göra och helt plötsligt får jag minnet tillbaka. Aha! Det var papper jag skulle hämta! Varför är det så? Hör inte dåligt minne ihop med att bli gammal. Nästan 22 är väl ingen ålder? Hursom, av vilken anledning dåligt minne än beror på hoppas jag att minnet är intakt imorgon. Imorgon är det tenta som gäller och det vore synd om jag inte kommer ihåg vad jag läst och pluggat. "Tillfällig minnesförlust till följd av åldrande" undra om en sån förklaring skulle kunna rädda mig från att bli underkänd. Ytterst tveksamt.

Marknadsföring. Marknadsföra produkter? Helt okej! Men när det kommer till  människor och till mig själv? Är det då fortfarande okej? Marknadsför man människor? På nåt sätt är det vad man gör. Jag måste marknadsföra mig själv, göra reklam för mig själv, på en marknad full av konkurrens. Även om marknadsföra mig själv inte är ett uttryck som jag gillar är det vad jag börjat göra. Hur ska man annars komma någon stans?


Google meets dummie

Dags att ta vid där jag slutade senast...kanske? Nästan ett år sen, hur kan tiden ha gått så fort? Jag läste igenom tidigare inlägg och kunde snabbt konstatera att det var länge sedan jag skrev något här. En hel del minnen kom tillbaka, minnen från tiden på Alströmergatan, vänner jobb och brutet ben. Härliga minnnen som jag inte vill glömma. Kanske är det vad bloggandet(?) går ut på, att på nåt sätt få minnen bevarade i textform. Nu är det hög tid att börja igen, och denna gång mest för min egen del. Råkar någon hitta hit, kul!

Mitt bloggande, skrapar lite på ytan av verkligheten, försöker få nån klarhet i mina resonemang som jag aldrig tycks förstå mig på. Ambivalens. Ambivalent. Ambivalenta resonemang?

Alstömergatan har bytts ut mot Rackarbergsgatan.
Jobb har bytts ut mot studier
Ett brutet ben har blivit helt igen (näst intill)
Vänner har blivit fler.
Pengar har det blivit mindre av
Goda middagar har blivit pasta, nudlar, mackor och kaffe!

Ett år har gått fort, för fort? Tar jag vara på stunder som aldrig kommer komma tillbaka? Inser jag att detta är verkligheten nu? Min verkligehet som det gäller att ta vara på?  Att det är Uppsala som gäller, med allt vad det innebär. Jag tror att det är först nu som jag börjar landa i att detta är min, Emmas verklighet. Tidigare har jag sett tiden i Uppsala som en jättelik vänthall. Jag har krampaktigt hållt fast i en biljett till "det verkliga livet" som jag trott funnits framför mig, bakom mig, bortom Uppsala. Mitt namn har stått på biljetten och jag har, en aningen vilsen, väntat på att få höra mitt namn ropas ut i högtalarsystemet. Väntat på att få höra "Tid för boarding, vi önskar er en trevlig resa" Mitt namn har inte ropats ut i nått högtalarsystem. Varför skulle jag vilja det förresten? Mitt liv är ju här och den resa som jag väntar på att få göra har jag precis börjat. Jag har lämnat vänthallen, fortfarande en aningen vilsen, tagit min packning som består av en mängd minnen och landat i att min verklighet är nu! Jag vill ta vara på tiden som är nu, leva här och nu. Biljetten till "det riktiga livet" har jag slängt. Och planet som jag väntat på att få boarda får lyfta utan mig. Jag vill stanna här. Jag trivs här. Hakuna Matata.


Skrev en att göra-lista för ett tag sen, varför vet jag inte...

Baka tekakor och dricka oboy
Festival
Hoppa Fallskäm
Göra ren ugnen
Börja tentaplugga
Åka på spa
Plugga en termin i Umeå
Skriva CV
Ta tag i träningen
Backpacka i Sydamerika
Skriva en ordentlig budget
Lära mig sikta ordentligt på Call of Duty

Kan knappast ha varit i den ordningen dock. Listan hittar jag inte längre. Om jag inte redan slängt den borde den finnas bland alla andra papper. Kanske borde jag skriva med städa på min att göra-lista? Att jag ibland får för mig att skriva Att-göra listor. Varför? Gör jag det för min egen skull? Kanske. Känns på nåt sätt bra att kunna stryka över saker jag gjort. Eller jag vet inte. Varför skriver man att-göra listor?





















RSS 2.0